fbpx

Sonte pas mesnate fillon llogaritja verore e kohës

Llogaritja verore e kohës në vitin 2014, fillon të dielën më 30 mars, ose më saktësisht sonte pas mesnate, kur akrepat e orës duhet të zhvendosen një orë përpara gjegjësisht koha në orën 2 do të jetë 3, kumtoi Byroja për metrologji.

Kalimi i llogaritjes verore në dimërore për herë të parë është aplikuar se nuk vërehet në vitin 1916 në shtetet në veri të Evropë dhe tani praktikohet në 70 vende që të kursehet energjia pasi që periudha e dritës së ditës nga orët e hershme të mëngjesit llogaritet në orët e mbrëmjes.

Llogaritja verore e kohës do të përfundojë në javën e fundit të tetorit në orën tre, ashtu që me zhvendosjen e akrepave për një orë mbrapa koha në orën tre do të llogaritet sikur të jetë 2.

Lajme të ngjashme

Back to top button