fbpx

Maqedoni, gjithnjë e më shumë po i dëmtojmë sytë

Pak është nëse thuhet se çdo  idyti person i rritur mbanë syza, për atë numri i personave që e kanë dëmtuar të pamurin është shumë i madh, alarmojnë oftamologët, shkruan “Nova Makedonija”, trasnmeton Portalb.

Zhvilimi tekniko-teknologjik ose më saktësisht, qëndrimi i gjatë përpara televizionit, kompjuterit dhe telefonit mobil, jeta dinamike, por edhe ushqimi, janë pjesë e arsyeve për atë se gjithnjë e më shumë po e dëmtojnë të pamurit njerëzit. Dëmtimi i të pamurit nuk i preokupon vetëm të rinjtë, por për kundrazi ata janë më të rrezikuarit.

Nëse fillojmë të jetojmë në normalitet, mjekët paralajmërojnë se të gjithë duhet të mbajnë syza, ndërkaq dioptritë do të rriten.

“Pjesën më të madhe qëndrojmë para kompjuterit dhe përpara telefonit. Nëse do të kishim qëndruar në natyrë, syri do të shihte më largë, kështu që fuqia akomoduese e muskulit do të ishte më e madhe. Me këtë, mundësia për dëmtin të të pamurit, është më e vogël”, thotë mjekja, Irina Bogdanova nga Klinika për Sëmunde të Syve. /Portalb

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button