fbpx

Brukseli me strategji do të sigurojë lirinë e mediave

Komisioni Evropian e ka përgatitur strategjinë për sigurimin e lirisë së mediave në vendet kandidate për anëtarësim në BE ku janë përfshirë Maqedonia, Vendet e Ballkanit Perëndimor dhe Turqia.

Kjo çështje do të jetë lëndë e vlerësimit të rregullt në raportet e progresit kryesisht do të jetë kusht për anëtarësim në BE.

Kjo do të ndihmohet me ndihmë financiare dhe teknike deri në vitin 2020 dhe do të përqendrohet në tre qëllime: Të sigurohet klimë për liri të shprehjes, të forcohen shoqatat e gazetarëve dhe të përmirësohet udhëheqja e brendshme e mediave.

Si detyrë kryesore politike paralajmërohet qëllimi që të detyrohet parlamenti nacional të merr përgjegjësinë për lirinë e mediave. 

Lajme të ngjashme

Back to top button