fbpx

Ushqimi që pakëson kaloritë e marra

Elementet që gjenden te speci djegës, bëjnë që të pakësohen kaloritë e marra nga ushqimi deri në masën 15%.

Kështu një pjatë me spaghetti (makarona), e cila zakonisht përmban 350 kalori, zbret në 300 kalori, kur i shtohet speci djegës sipër.

Përfundime të tilla kanë dalë nga një studim i fundit i zhvilluara nga Purdue University i West Lafayette, në Indiana (SHBA).

Në këtë mënyrë thuhet se speci djegës prej shijes së tij pikante, redukton oreksin, pakëson kaloritë si dhe favorizon aparatin tretës./noa/

Lajme të ngjashme

Back to top button