Zhernovski: Qytetarët kërkojnë që të mos lejohet “çmenduria e barokut”

Kryetari i komunës Qendër, Andrej Zhernovski, deklaroi se  komuna dhe ai si kryetar komune me gjithë forcat në dispozicion do të luftojnë kundër fasadave barok.

Kryetari i komunës Qendër, Andrej Zhernovski, deklaroi se  komuna dhe ai si kryetar komune me gjithë forcat në dispozicion do të luftojnë kundër fasadave barok përmes të cilave Qeveria do të vazhdojë projektin Shkupi 2014.

Qyteti i Shkupit tashmë ka ndarë 6.500.000 euro për rikonstruim të fasadave në Shkup në stil barok. Zhernovski pret arsye nga këshilltarët e Qytetit të Shkupit, por gjithashtu edhe gjykatësit kushtetuese që do të sfidojnë Ligjin për ndërtim dhe do të kthejnë kompetencat e komunave.

“Shkupi 2014 nuk mund të vazhdojë. Forca është te ata, por objekte nga Shkupi 2014 nuk do të ndërtohen. Ne nuk do të lejojmë ndryshim të PDU”, deklaroi Zhernovski. Në Komunën Qendër tashmë kanë arritur kërkesat e banorëve të ndërtesave në rrugën “Makedonija”, të cilët kërkojnë komuna Qendër të rikonstruktojë fasadat, që të mos lejohet “çmenduria e barokut”.

Lajme të ngjashme

Back to top button