Konstandinovski: Fasadat barok do të shkatërrohen shpejt, Shkupi do të duket i tmershëm

Arkitekti maqedonas, Gerogi Konstandinovski, ka folur për intervenimet brutale në objektet modern në qytetin e Shkupit. Ndërtimet në projektin “Shkupi 2014” dhe fasadat  e stilit barok, ai i vlerëson si dekorime jo inventive duke e shndërruar Shkupin pa shije.

Sipas tij, pas dhjet viteve, fasadat e stilit barok, tani më që janë bërë dhe ndërtesat tjera që pritet të bëhen, do të shkatërrohen dhe Shkupi do të duket një qytet i çuditshëm.

Konstandinovski, thotë se ornamentet e stilit barok, janë një krim dhe qasje primitive ndaj asaj që ekziston si vepër në arkitekturë.

Lajme të ngjashme

Back to top button