fbpx

Zhbogar: Qeveria e ardhshme të kthejë besimin në institucione

Euroambasadori Samuel Zhbogar, ka vlersuar se Marrëveshja e Përzhinos i solli Maqedonisë zgjedhje të drejta, të lira dhe demokratike, nga e cila dolën leksionet se problem mund të zgjidhen nëpërmjet dialogut. Zhbogar tha se të dielën përqindje e lartë e popullsisë u shpreh për një të ardhme europiane. Zhogbar pret nga qeveria e re të punojë në kthimin e besimit të qytetarëve në institucione, zbatimin e reformave të nevojshme për vendin për të vazhduar në rrugën drejt integrimeve euroatlantike.

“Të dielën populli në përqindje të lartë u shpreh për një të ardhme më të mirë europaine, të cilën ata e meritojnë. Ekzistojnë këndvështrime të ndryshme mbi Marrëveshjen e Përzhinës në formën se si ajo u arrit, në rezidencë e jo në institucione. Por dolën leksione që duhet ndjekur nga Përzhina. E para është se forma e vetme për të zgjidhur problemet është dialogu. Nevojitet kompromisi në interes të qytetarëve dhe shtetit. E dyta, funksionimi I duhur I shtetit dhe institucioneve është çelsi I zgjidhjes së problemeve dhe çështjeve të qytetarëve. Kjo është e vetmja formë të ndërtoni besimin në sundimin e së drejtës. Kthimi i besimit në institucione dhe në politikë duhet të jetë një nga synimet kryesore të liderëve politik dhe qeverisë së ardhshme por edhe opozitës,” është shprehur Zhbogar.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close