fbpx

Mbi ligjin: Si u bë VMRO-DPMNE partia më e pasur në Evropë (VIDEO)

Ky nuk është një tregim për atë që duket. Ky është tregim për fuqinë, paratë dhe tregtinë me ndikim. SI? Shiheni hulumtimin e “SCOOP” dhe “NOVATV”, në të cilën zbulohen një sërë prona të partisë në pushtet VMRO-DPMNE dhe shiheni se si kjo parti ka arritur që të fitojë pronë që sipas rrugës ligjore është e ndaluar, transmeton Portalb.

Ligji për financimin e partive politike ka paraparë që partitë nuk guxojnë të posedojmë vetëm hapësira afariste. Nëse e fitojnë si dhuratë ose si donacion, ose nëpërmjet ndonjë llojit tjetër si pasuri të patundshme, janë të obliguar që ta shesin në ankand gjyqësor. Por si VMRO-DPMNE posedon toka, kullota dhe banesa? Si i kanë vërtetuar noterët këto prona dhe ku është kontrolli i shtetit ndaj partive politike? Pjesa më e madhe e tokave është fituar në tre vitet e fundit.

Për më shumë ndiqeni videon:

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close