fbpx

Kryqi i Kuq në Austri: Mos jepni gjak bashkësisë fetare islame

Kryqi i Kuq i provincës austriake Austria e Epërme refuzoi aksionin për dhurimin e gjakut të bashkësisë fetare islame në Linc.

Klubi mysliman e ka kritikuar atë sjellje të Kryqit të Kuq, duke e konsideruar gjoja për arsye mjekësore personat me preardhje turke ose myslimane  nuk janë të qëlluar për dhurimin e gjakut.

Kryqi i Kuq e arsyetoi qëndrimin e tij negativ  me atë se personat nga hapësirat e EJL-së kanë numër të rritur të Hepatitis B antitrup.

Shoqata myslimane tregon se është e hapur çështja se sa është i rrezikshëm gjaku i myslimanëve të lindur në Austri.

Atë që shumë myslimanë me shtetësi austriake janë të lindur dhe rritur në Austri, dhe gjithë kohën kanë qenë në sistemin shëndetësor, qartë nuk ka kuptim, konstatohet në kumtesën e shoqatës.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close