fbpx

Qeveria ia dha Kurshumli Hanin Qendrës turke “Junuz Emre”

Qeveria e Maqedonisë ia dha për 10 vite në përdorim Kurshimli Hanin Ambasadës së Republikës së Turqisë në Maqedoni, pa kompensim. Kjo u publikua edhe në Gazetën Zyrtare në shkurt të këtij viti, transmeton televizioni 21.

Në nenin e parë qëndron:

(Me këtë vendim jepen në përdorim për një kohë sendet – hapësirat e patundshme në objekt)

Kurshumli hani – monument i kulturës në rrugën “Evlia Çelebia”

-Kati përdhesë, numër 1, me hapësirë prej 451 m2,

-Kati 1, numër 1, me hapësirë prej 349 m2,

-Kati 1, numër 1, me hapësirë prej 524 m2,

Pronë e Republikës së Maqedonisë, i jepen Ambasadës së Republikës së Turqisë në Republikën e Maqedonisë – Shkup, për aktivitetet e Qendrës Kulturore – Qendra Kulturore Turke ”Junuz Emre” në Shkup.

Në nenin e dytë qëndron:

“Sendet e patundshme nga neni 1, do të jepen pa kompensim në përdorim për një periudhë dhjetëvjeçare nga dita e hyrjes së vendimit në fuqi.”

Nga Qendra Junuz Emre, nuk dëshironin të jepnin deklarata, por informuan se janë duke u përgatitur për evenimentet kulturore, që do t’i mbajnë në Kurshumli Han. Nga kjo qendër nuk japin detaje se a do të paguajnë për evenimentet dhe se а ka të interesuar edhe subjekte të tjera për të organizuar evenimente në Kurshumli Han. Edhe nga Ambasada e Turqisë nuk u përgjigjën thirrjeve tona telefonike.

Kurshumli Ani është zemra e Çarshisë së Vjetër të Shkupit i cili është ndërtuar në shekullin 14. Përndryshe në 10 vitet e ardhshme, Kurshimli Anin do ta përdorë Qendra Kulturore Turke Junuz Emre.

Kurshumli Hani është një ndër arritjet më të mëdha  të arkitekturës osmane me karakter laik në Ballkan.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button