fbpx

Miratohet projekt rezoluta mbi Maqedoninë në Bruksel

Komiteti për punë të jashtme në parlamentin evropian sot në Bruksel, me shumicë votash miratoi Projekt-Rezolutën mbi Republikën e Maqedonisë.

Një numër i madh i amendamenteve që u propozuan nga deputetët grek dhe bullgar u refuzuan, përderisa amendamentet që u prezantuan dje nga deputeti i parlamentit evropian Richard Hovit ishin të miratuara.

Në këtë amendament i cili shkaktoi kundërshtime nga deputetët e Parlamentit Evropian, se ajo përmbante dygjuhësinë në Maqedoni, sot u korrigjua, dhe ishte i miratuar me formulimin se gjuha e tjetrit mund të mësohet, duke mos pasur karakter obligativ.

Lajme të ngjashme

Back to top button