fbpx

720 vërejtje për testimin ekstern janë dërguar në adresë të Ministrisë së Arsimit

Ministria e arsimit dhe shkencës, krijoji sistem në të cilin maturantët kishin qasje për 60 mijë pyetje për të gjitha lëndët, ndërsa nxënësit kishin mundësi të komentojnë dhe të paraqein probleme eventuale në sistem ose për pyetje pa logjik dhe të gabuara.

Nga 720 komente, 360 kanë qenë vërejtje për pyetje konkrete, ndërsa të tjerat të përgjithshme, tha Ministri Spiro Ristovski.

‘Janë korigjuar 151 pyetje në aspekt të konspiracioniot, redaktimit apo përkthimit, kështu që në këtë pjesë nuk pres reagime kur të fillojë procesi, sepse dham mundësi që i gjithë opinioni të ketë qasje në pyetje’ tha Ristovski.

Testimi ekstern i maturantëve (që mbarojnë vitin e tretë dhe të katërt) do të mbahet me 22 dhe 24 janar./Portalb

Lajme të ngjashme

Back to top button