fbpx

Ja harta që tregon se si interneti “noton” përmes oqeaneve të botës

Ju mund të futeni në internet nëpërmjet lidhjes së valëve shumicën më të madhe të kohës, por të gjitha ato njësi kalojnë oqeanet e njëjta në lidhje të modës së vjetër të telefonit: nga kabllot nënujore. 

Mjeshtrat e hartës “Telegeography” kanë bërë të mundur që ju të shikoni se si internet kalon nëpër dete në 2014-ën, dhe rezultati është mjaft kompleks.

Zmadhimi i hartave interaktive zbulon disa konkluzione interesante.

Australi dhe Alaska, për shkak të largësisë së tyre, kanë disa lidhje të pakta, ndërsa zemra e Evropës është një lëmsh i komplikuar në tubat t internetit .

263 prej tyre janë aktualisht aktive, me 22 janë përgatitura për të hyrë në punë në vitin 2015.

Nëse ju jeni një tifoz i madh ndaj këtyre hartave atëherë ju mund ta porosisni një të tillë për 192 paundë që ta keni hartën në dhomën tuaj.

Të furnizosh botën me internet virtuale përfshin një infrastrukturë të rëndë

Kjo bën që të vlerësojmë mrekullinë moderne që na lejon të komunikojmë me njerëz në të gjithë globin me një klikim të mausit.

Lajme të ngjashme

Back to top button