fbpx

Rreth 18 mijë aplikacione për votim nga diaspora, numri vazhdon të rritet

Komisioni shtetëror zgjedhor (KSHZ) deri sot ka përpunuar 17.895 aplikacione të shtetasve të Maqedonisë jashtë vendit të cilët janë paraqitur për të votuar në zgjedhjet e parakohshme parlamentare të caktuara për më 27 prill. Ky numër do të rritet pasi të përpunohen aplikacionet e tjera të cilat do të arrijnë, të cilat siç thonë nga KSHZ-ja, janë në numër të madh. 

Vetëm sot KSHZ-ja ka pranuar 2.077 aplikacione, ndërsa 58 vlerëson se nuk i plotësojnë kushtet. Në seancën e sotme Komisioni e përcaktoi fletëvotimin për zgjedhjet presidenciale për njësitë zgjedhore jashtë vendit 7, 8 dhe 9.

Fletëvotimi do të jetë në gjuhën maqedonase ndërsa emri i kandidatit të PDSH-së Iljaz Halimi do të shkruhet edhe në gjuhën shqipe. 

Lajme të ngjashme

Back to top button