fbpx

U mbajtën garat e Kur’anit për nxënëset e Medresesë Alauddin

Në një atmosferë të mirë filluan Garat e Kur’anit 2014 për nxënëset e Medresesë Alauddin të Prishtinës dhe paraleles së saj të ndarë fizike në Prizren.

Amfiteatri i paraleles në Prizren ishte përgatitë për pritjen dhe fillim e këtyre garave. Nxënëset e Medresesë amë në Prishtinë më autobus udhëtuan drejt Prizrenit dhe garat filluan në ora 10.

Këto gara u zhvilluan në nivel të paralelëve dhe duke shpalosur dijeninë e tyre në lexim të Kur’anit, në sqarimin të rregullave te Texhvidit dhe në thënie përmendësh të pjesëve të Kur’anit.

Komisioni vlerësues i përbërë nga tre anëtarë, në krye te komisionit ishte Kryeimami i BIRK-ut Sabri ef. Bajagra, Driton ef. Arifi mësimdhënës i Kur’anit nga Medresesë amë dhe Almedin Ejupi mësimdhënës në paralelen e ndarë fizike në Prizren.

Fillimisht me një fjalim mirëseardhje iu drejtua koordinatori i paraleles së ndarë fizike në Prizren Rexhat ef. Mexhiti, ku më pastaj në emër të Kryesisë së BIRT-s uroj këto gara Sabri ef. Bajgora. Më pastaj moderatori, Ramadan ef. Uka, ftoi drejtor e Medresesë Bahri ef. Simnicën për një fjalim dhe të i shpall Garat të hapura zyrtarisht.

Garat filluan me klasat e 11-ta, dy nga Prishtina dhe një nga Prizreni, duke vazhduar me ato të 12-tat dhe duke përfunduar me ato të 13-tat.

Në fund komisioni vlerësues shpalli edhe fitueset e këtyre garave e që ishin:

Viti 11:

Vendi i parë: 11/4 Prishtinë
Vendi i dytë: 11/2 Prizren
Vend i tretë: 11/3 Prishtinë

Viti i 12

Vendi i parë: 12/3 Prishtinë
Vendi i dytë: 12/2 Prizren

Viti i 13

Vendi i parë: 13/2 Prishtinë
Vendi i dytë: 13/2 Prizren

Në fund të garave drejtoria iu ndau të gjitha fitueseve dhe garuesve dhurata dhe mirënjohje. Krejt në fund, në restaurantin e paraleles në Prizren u shtrua një drekë për të gjithë nxënëset dhe profesorët.

Lajme të ngjashme

Back to top button