fbpx

Kacin: Putin si Milosheviq, Krimeja s’krahasohet me Kosovën

Nënkryetari i delegacionit të Parlamenti evropian për Evropën juglindore u Jelko Kacin pohon se Kosova e Krimeja nuk mund të krahasohen e veprimet e Vladimir Putini me veprimet e veta mund të krahasohet me politikën e Slobodan Milosheviqiti me rastin shkatërrimit të përgjakshëm të ish – Jugosllavisë.

Ai vlerësoi se ambiciet e Rusisë janë shumë më të mëdha se sa aneksimi i Krimesë.

“Milosheviq krijoi para shtetet Rebulikën Sërpska dhe Republikën serbe të Krainës për ta realizuar shpikjen e vet – të gjithë serbët në një shtet, përkatësisht të gjithë serbët në një Serbi më të madhe. Sipas këtij modeli Putin po përpiqet ta rrisë territorin rus“, ka thënën Kacin për portalin e Podgoricës Analitika.

Lajme të ngjashme

Back to top button