fbpx

Dibranët shtojnë interesimin për kultivimin e Troftës

Ekonomizimi i peshkatarisë, kohën e fundit po zgjon interesim gjithnjë e më të madh tek qytetarët dibran. Përgjatë rrjedhës së Radikës veç më janë shtuar veprimtarit për kultivimin e Troftës së Kalifornisë dhe Krapit, një lloj tjetër i peshkut që konsiderohet shumë i rrallë në viset tona.

N? rrethinën e Dibr?s, ka katër  basene ku rritet Trofta e Kalifornis?. Basenet jan? n? lumin e Rek?s s? Vog?l q? derdhet n? Radik? si  dhe n? proskat e Modriçit, q? derdhen n? Drinin e Zi.

“ Dibra dhe rrethina e saj kanë mundësi shum? të mira p?r zhvillimin e peshkatarisë, vlerëson Suzana Duraku. Ajo shton se  deri tani nuk ?sht? shfrytëzuar jo vetëm liqeni i Dibr?s,  por edhe lumenjtë dhe përroskat p?r ngritjen e nj? numri m? t? madh t? baseneve dhe kafazeve p?r peshq, n? k?t? komun?. Kushtet dhe resurset garantojn? nj? prodhimtari t? madhe t? peshkut sidomos krapit dhe troftes”, vlerësoi Duraku.

Ajo thotë se ka ardhur koha q? t? fillohet t? investohet n? k?t? fush?.  T? dh?nat tregojn? se n? liqen dhe n?p?r lumenjtë t? rajonit m? t? gjer mund t? ndërtohen dhjetra basene dhe kafaz? p?r kultivimin e peshkut.

Dibranët që jetojnë dhe punojnë jashtë atdheut gjatë qëndrimit të tyre në Dibër treguan interes për investime në ngritjen e baseneve dhe kafazëve për rritjen e troftës kalifornike por edhe të krapit, si raritet i liqenit dhe lumit Radikë.

Lajme të ngjashme

Back to top button