fbpx

Maqedonia dhe Shqipëria ndër shtetet më të varfëra të Evropës

Maqedonia me prodhimin vendor bruto prej 10 800 dollar është në vendin e 113, ndërsa Shqipëria në vendin e 131. Kjo tregon se këta shtete janë në mesin e shteteve më të varfëra të Evropës, thuhet në raportin vjetor të librit botërorë të fakteve të publikuar nga CIA.

Në raport thuhet se edhe pse ekonomia e Shqipërisë ecën përpara, shteti është ndër më të varfëritë, për shkak të infrastrukturës jot ë mirë për transport dhe energjetikës.

Lajme të ngjashme

Back to top button