fbpx

Berisha: Takimi i Prizrenit u mbajt në hotel dhe një datë te keqe për shqiptarët

Ish-Kryeministri Sali Berisha ka përshëndetur mbledhjen e përbashkët të Qeverive të Kosovës dhe Shqipërisë në Prizren, por nuk ka lëshuar rastin pa thumbuar duke thënë se ajo është mbajtur në një hotel, ka qenë modeste në përmbajtje dhe se është mbajtur në një përvjetor të keq, pikërisht në ditën e instalimit të regjimit të Enver Hoxhës në Shqipëri.

Më poshtë po e japim të plotë reagimin e Berishës për këtë aktivitet të dy qeverive.

“Takim per tu pershendetur! Te dashur miq, sot ne nje hotel te Prizrenit u mbajt mbledhja e pare e perbashket e qeverive te Shqiperise dhe Kosoves. Mbledhje te ketij lloji jane nje praktike e civilizuar ne disa rajone te Europes. Ndaj dhe ju ftoj te dashur miq te pershendesim kete akt, ndonese modest ne permbajtjen e tij, dhe cdo akt tjeter te bashkepunimit te gjithanshem ndershqiptar si nje interes jetik per shqiptaret dhe i dobishem per bashkepunimin ne rajonin tone. Takimi i pare apo mbledhja e perbashket e dy qeverive u mbajt ne qytetin e Prizrenit, djepin e idealit kombetar te shqiptareve. Por 11 janari eshte nje date qe nuk ka asnje lidhje me idealin e Prizrenit. Ajo eshte e denuar edhe me ligje e ne menyre te parevekoueshme nga historia e kombit shqiptar. Me 11 janar te vitit 1946, Enver Hoxha, Hitleri shqiptar i Pasluftes shpalli Republiken Popullore (Orëelliane) te Shqiperise qe do faktohej si forma e regjimit me mizor te shtypjes, persekutimit, izolimit te shqiptareve ne tere historine e tyre. sb” ka shkruar Berisha.

Lajme të ngjashme

Back to top button