fbpx

Shkelen të drejtat e njeriut dhe askush nuk ankohet

Qeveria po e shfrytëzon pushtetin që të mund të mbjellë frikë edhe te aktivistët për të drejtat e njeriut, thotë Uranija Pirovska nga Komiteti i Helsinkit për REL.

Një numër i madh i qytetarëve nuk kërkojnë ndihmë juridike duke u frikësuar për ekzistencën e tyre, tha drejtoresha e Komitetit të Helsinkit.

“Kjo është një mënyrë e sjelljes së një regjimi totalitar, mënyrë që shkatërron çdo gjë që paraqet të drejtë themelore dhe liri të qytetarit,” thotë Pirovska.

Sipas saj, edhe pse ka mekanizma për mbrojtjen e të drejtave të qytetarëve ato nuk përdoren për shkak të frikës së qytetarëve. /Portalb

Lajme të ngjashme

Back to top button