fbpx

Thaçi e Rama bashkëkryesojnë “mbledhjen kombëtare”

Kosova dhe Shqipëria do të nisin të shtunën një etapë të re të bashkëpunimit ndërshtetëror. Kryeministrat e të dyja vendeve, të shoqëruar nga ministrat, do të takohen në qytetin e Prizrenit për të mbajtur mbledhjen e parë të përbashkët për këtë vit, ku do të miratohen disa marrëveshje ndërshtetërore.

Detajet e kësaj mbledhjeje dhe agjendën e saj, bashkë me pikat e rendit të ditës dhe dokumentet e nevojshme i ka akorduar me Qeverinë e Shqipërisë, ministrja e Kosovës për Integrime Evropiane, Vlora Çitaku.

Për këtë qëllim, Çitaku ka qëndruar në Tiranë bashkë me ud ministrin e Tregtisë dhe Industrisë Bernard Nikaj, ku janë takuar me kryeministrin shqiptar Edi Rama dhe vartës të tij, për hartimin e përbashkët të konceptit të mbledhjes së përbashkët ndërqeveritare.

Çitaku ka treguar për Tribunën se mbledhja e qeverive do të mbahet në një ambient tjetër, ndërsa konferenca për media e dy kryeministrave do të mbahet në një vend tjetër. “Mbledhja e përbashkët e dy qeverive mbahet në Hotel ‘Theranda’, ndërsa konferenca për shtyp mbahet tek ‘Lidhja e Prizrenit’”, ka thënë Çitaku./ Tribuna

Lajme të ngjashme

Back to top button