fbpx

Katalonia kërkon mbështetje nga BE për referendumin për pavarësi

Artur Mas i Gavarró, është kryeministri 127 –të i Katalonisë.

Ai ua ka dërguar një letër kryeministrave të vendeve të Bashkimit Evropian në cilën ka lutur që të përkrahin planin mbajtjes së referendumit të Katalonisë gjatë nëntorit të sivjetmë për pavarësi nga Spanja Austria nuk dëshiron të përzihet në kontestin e referendumit për pavarësinë Katalonisë, ka thënë ministri austriak i Punëve të jashtme Sebastian Kurz, transmeton koha.net.

“Ky është vendim që duhet të merret në atë vend, ka thënë Kurz për APA lidhur me këtë kontest në Spanjë duke theksuar se kjo është “çështje e brendshme spanjolle” dhe se Austria nuk dëshiron të përzihet aty.

Lajme të ngjashme

Back to top button