fbpx

Ja si duket ndotja në Shkup nga aeroplani (FOTO)

Edhe ky vit i ri po fillon me ajrin e ndotur mbi parametrat e lejuara. Përveç lagrimit të mjegullës, gjithçka tjetër nuk ka ndryshuar në kryeqytet.

Ajri që e thithim ende është i ndotur dhe ende grimcat PM 10 janë në sasi më të madhe sesa që duhet. Sa është kjo situatë serioze mund ta shohim edhe nga fotografia që është bërë nga një aeroplan i cili aterronte në Shkup.

Sipas njësive matëse në Shkup, para disa ditëve janë vërejtur 180 mikrogramë në komunën e KArposhit, 177 në Qendër dhe 317 në Lisiçe.

Nga Qeveria informojnë që nuk ka nevojë të shtohen masa të reja në lidhje me kualitetin e ajrit, kurse ende vlejnë rekomandimet për qytetarët.

Lajme të ngjashme

Back to top button