fbpx

AJO – e dalura nga ëndrrat për t’u tallur me ty

Mrekullitë e botës zbeheshin para bukurisë së saj
Lëvizja e brishtë e qerpikut si vetëtimë të shponte mu në mes të zemrës
Sytë e saj fshihnin oqeane e ti përmyteshe me dëshirë në ato ujëra
Shpërthenin vullkanet në çdo përplasje shikimesh, 
T’i hidhte sytë – të përvëlonte ty
Më pastaj të buzëqeshte për  të ta shuar djegien
Buzëqeshje tinzake, ca nektar e ca pelin
Përplot gonxhe e manushaqe të tretura në ngjyrën e buzëve të saj
Floku i saj i shpëlarë në ar rrezonte më bukur se dielli në korrik
Lëkura e njomë i rëndohej nga perlat, 
Çdo kokër perle ish e larë në aromën e qafës së saj, aromë pranvere
Të ngrinte gjaku nga madhështia e saj
Plot sharm e elegancë derdhej në lëvizjet që bënte.
Kish vjedhur shumë nga shkëlqimi i Hënës ajo
Tekanjoze, andaj ti ia falje këte gabim.
Çdo trokëllime e takeve të saj dhuronte graciozitet.
Të afrohej lehtas e ti harroje dhe emrin tënd para saj.
Të vdiste e të ringjallte atypëraty me shumë delikatesë.
Ti çakërdisesh, të ikin mentë, 
Bëhesh qilim sikur vetëm të të puthnin shputat e saj.
 Neglizhimi i saj të torturon e torturon më keq se njëzet kamxhikë.
Je rob i saj me dëshirë,
Je skllav i saj me kënaqësi
E do shumë, sikur mos dish se si ndyshe
Sikur mos mundet ndryshe
Dashuri deri në dhembje, shkatërrim vetveteje…. 
Dashuri  e pastër, me shpirt, deri tek yjet,  e përjetshme
E do dhe pa e parë
E do dhe pa e prekur
Sepse ti krijon prezencën e saj në mos prezencë 
Sepse ti  shikon qiellin dhe e sheh atë, e qëndis pamjen e saj me yje 
Sepse ti e puth në çdo thithje të cigares së mallkuar
Sepse e ledhaton në çdo tymosje
Sepse bën dashuri me të në çdo gllënkë të alkoolit që pi
E don dhe mospërfilljen e saj
E don dhe pritjen e saj
E don dhe injorimin e saj
E don dhe zhdukjen e saj për t’u shfaqur sërish pastaj
Ah ajo, si nikotina që rrjedh në enët e tua të gjakut
Është burim i dashurisë dhe vuajtjes për ty
Ti e do dhe vuan vuan dhe e  do
E kjo s’ka fund
Ajo – mëkati yt
Mëkat që ti e bën pa vepruar
Ngaqë  është burim i dashurisë tënde – bekimi yt
Ngaqë  është burim i vuajtjes tënde – mallkimi yt

Ah  ta përqafoje do vdisje, por dhe do vdisje për një përqafim
Për të e rrefuzoje dhe parajsën pa hezitim
Kishe frikë ta kishe, se kishe frikë ta humbësh…ATË
…të dalurën nga ëndrrat për t’u tallur me ty.

Lajme të ngjashme

Shiko edhe
Close
Back to top button