fbpx

Putin nënshkruan ligjet sipas të cilave Krimeja bëhet pjesë e Rusisë

Moska ka përfunduar procesin formal, me të cilin, gadishullin Krimeja e ka bërë pjesë të Rusisë. 
 
Pas ratifikimit të traktatit nga Dhoma e lartë, presidenti Vladimir Putin, i ka nënshkruar sot ligjet sipas të cilave Krimeja do të inkorporohet dhe do të jetë pjesë e Federatës ruse.

Vendet perëndimore e kanë kundërshtuar aneksimin e Krimesë, duke e vlerësuar këtë si shkelje të ligjit mdërkombëtar.

Lajme të ngjashme

Back to top button