fbpx

Ukrainë: Njësitë e muslimanëve mbrojnë xhamitë në Krime

Muslimanët në Gadishullin e Krimesë në Ukrainë, kanë formuar njësi mbrojtëse në mënyrë për të mbrojtur xhamitë dhe mesxhidet në Krime nga çfarëdo sulmi që mund të ndodh nga forcat ruse.

Drejtoria e Çështjeve Fetare për Krime e konfirmoi këtë lajm duke pohuar se edhe disa qytetarët të tjerë të besimeve të tjera janë duke i ndihmuar muslimanët në këtë çështje.

Drejtoria pohoi se muslimanët vullnetarisht janë organizuar për të mbrojtur të gjitha xhamitë e tyre gjatë gjithë ditës. /krenaria.com/

Lajme të ngjashme

Back to top button