fbpx

Minoski dhe Bogov u bëjnë thirrje bankave që të zgjidhin qesen për kompanitë

ankat t’i lirojnë mjetet dhe të investojnë në sektorin korporativ, porositën sot ministri i financave Kiril Minovski dhe guvernatori i BPRM-së, Dimitar  Bogov.

“Kriza politike kishte efekt që rezultoi me politikë më restriktive nga bankat, kështu që ato u përmbajtjen nga investimet në sektorin korporativ. U bëjmë thirrje bankave që t’i kreditojnë kompanitë sepse kemi treg të qëndrueshëm financiar” tha Minoski.

Ai shtoi se euro- obligacionin e kanë blerë investitorë nga BE dhe SHBA-të dhe se pritet paratë të përfundojnë në llogari ditët e ardhshme.

Ai theksoi se në takimin e Komitetit për qëndrueshmëri financiare është biseduar edhe për Ligjin e bankave, që duhet të harmonizohet me rregullativën evropiane.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button