fbpx

Liria e shtypit: Kosova e 80-ta, përparim për 5 vende

Në raportin më të ri të organizatës Reporterët pa Kufij, me seli në Paris, për lirinë e shtypit, Kosova është klasifikuar në vendin e 80-të, duke shënuar kështu përparim për 5 vende nga viti i kaluar, kur ishte në vendin e 85-të.

Prej vendeve të rajonit, Shqipëria është në vendin e 85-të, ndërsa Maqedonia ka shënuar rënie prej vendit të 116-të, në venin e 123-të.

Klasifikimin më të mirë nga vendet e Ballkanit, në raportin “Indeksi i Lirisë së Shtypit në Botë”, e ka Sllovenia (34), raporton Rel.

Serbia është në vendin e 54, Kroacia është e 65-ta, Bosnjë Hercegovina e 66-të, ndërsa Mali i Zi plasohet në vendin e 114-të.

Në krye të listës, gjenden Finlanda, Holanda, Norvegjia, Luksemburgu dhe Andorra, ndërsa Shtetet e Bashkuara kanë shënuar rënie duke u plasuar në vendin e 46-të, ndërsa një vit më parë ishin në vendin e 13.

Në listë gjenden gjithsej 180 shtete dhe territore, ndërsa në fund të listës janë Turkmenistani, Koreja Veriore dhe Eritrea. 

Lajme të ngjashme

Shiko edhe
Close
Back to top button