fbpx

Gra muslimane dhe jo-muslimane do të mbulohen sot

Sot mijëra gra myslimane dhe jo-muslimane nga e gjithë bota do të veshin mbulesën për të shënuar atë që është e njohur ndërkombëtarisht si Dita Botërore e Mbulesës (Hixhabit).

Ky aktivitet i organizuar për të dytin vit radhazi ka për qëllim të hedhë dritë mbi mbulesën Islame si një e drejtë themelore për gratë myslimane. Ky aktivitet gjithashtu do të shërben si thirrje proteste kundër islamofobisë dhe sulmeve anti Islame anembanë botës.

Aktivitete të ndryshme pritët të mbahen që nga Kanadaja e Amerika deri në Indonezi e Filipine në përreth 100 shtete të ndryshme.

Lajme të ngjashme

Back to top button