fbpx

Plani i Pacollit për ?Trepçën? fiton kundër atij të Thaçit

Dy partnerët e koalicionit qeverisës të Kosovës, PDK’ja e Hashim Thaçit dhe AKR’ja e Behgjet Pacollit kanë pasur vizione të ndryshme për “Trepçën”. PDK’ja donte t privatizonte ndërmarrjen, kurs mihjet të jepeshin me koncesion, por Pacolli kishte kërcënuar me largim nga Koalicioni, në rast se nuk përparon vizioni i tij për këtë rast, dhe PDK’ja iu bind, shkruan koha ditore.

Plani i AKR’së parasheh që pasi që “Trepça” ti merret AKP’së , ajo ti kaloi një menaxhim një kompanie angleze e cila do ta regjistronte në Bursën e Londrës, ku më vonë do të privatizohej pjesërisht “Trepça” dhe në të aksione të kishte edhe kompania angleze, sikurse edhe shteti i Kosovës.

Lajme të ngjashme

Back to top button