fbpx

Egjipt, akuza ndaj gazetarëve

Të paktën 20 gazetarë, mes tyre dhe të huaj përballen me akuza të rënda nga hetuesit egjiptianë.

Gazetarët akuzohen për pjesëmarrje dhe mbështetje të terrorizmit. Në listën prej 20-emërore, 16 janë gazetarë vendas dhe 4 të tjerë janë gazetarë të huaj, 2 britanikë, një holandez dhe një australian.

Pjesa më e madhe e gazetarëve janë korespondentë të rrjetit prestigjoz mediatik, Al Jazeera. Një ditë më parë, mediat ndërkombëtare në një deklaratë të përbashkët u kërkuan publikisht autoriteteve egjiptiane të lirojnë menjëherë të gjithë gazetarët.

Ndërsa ndaj 16 gazetarëve vendas rëndojnë akuza më të rënda si pjesëmarrje në grupime terroriste, referuar këtu “Vëllazërisë Myslimane”, ndaj 4 gazetarëve të huaj rëndon akuza e “mbështetjes së terrorizmit dhe nxitjes së luftës civile”.

Njëri prej të arrestuarve mendohet se është Peter Greste, korespondenti i Al Jazeera në Kajro. Ditë më parë ai publikoi analizë ku shpaloste pikëpamjen e tij mbi mundësitë që Egjipti të përfundonte në një luftë civile.

Tetë prej të akuzuarve janë nën pranga tashmë, ndërsa 12 të tjerë janë shpallur në kërkim.

Lajme të ngjashme

Back to top button