fbpx

Elenovski dhe Poposki dy kandidatët më serioz konsensual

Llazar Elenovskin, ambasador i Maqedonisë në Belgjikë si dhe për profesorin universitar Vllado Poposki, mund të jenë dy kandidatë të mundshëm për zgjedhjet presidenciale që do të jenë të pranueshëm edhe për BDI-në edhe për VMRO-DPMNE, njofton “Libertas”.

Si përparësi e Elenovskit konsiderohet njohja e gjuhës shqipe, përkushtimi ndaj integrimeve euroatlantike si dhe politika e tij e butë që është e nevojshme për këtë fazë të procesit të zhvillimit politik të Maqedonisë. 

Ndërkaq, emër i pranueshëm është edhe ai i Vllado Poposkit, i cili që dy mandate është këshilltar në qytetin e Shkupit, me anë të listës së VMRO DPMNE-së. 

Përparësi e tij konsiderohet puna e tij në krijimin e Marrëveshjes së Ohrit, por ai është edhe njëri prej promotorëve për zbatimin e saj. Në garën për president lakohen edhe emrat e  Kedev dhe Kerim, edhe pse ky i fundit nuk është sipas dëshirës së BDI-së. 

Presidenti aktual pas deklaratës së Ahmetit është jashtë çdo kombinimi, kurse Kekenovski pret që do të mbështetet nga 

Back to top button