fbpx

Pas vjedhjeve, inspektime të rregullta në muze

Për vjedhjet misterioze të artefakteve në Muzeun e Maqedonisë që u zbulua nga policia në nëntor të viti 2013 do të vazhdojnë hetimet me një intensitet më të madh edhe në vitin 2014.

Kjo për shkak se ende nuk janë gjetur vjedhësit dhe për shkak të alarmit që është ndezur për institucionet për mbrojtje të trashëgimisë kulturore.

“Ky aksion do të vazhdojë në kontinuitet edhe gjatë vitit 2014, që do të thotë se do të mbikëqyren muze, galeritë artistike, koleksionet private dhe vende ku punohet me trashëgimin kulturore” ka deklaruar Drejtori i Drejtorisë për trashëgimi kulturore Vikto Lilçiç

Lajme të ngjashme

Back to top button