fbpx

FRM: Ramush Haradinaj dhe AAK janë njollë e Kosovës

Forumi i të rinjve mysliman ka reaguar ndaj disa deklaratave të kreut të AAK-së, Ramush Haradinaj.

Sipas tyre, Haradinaj i ka fyer myslimanët rëndë.

“Forumi i të Rinjve Muslimanë ka parë intervistën më të fundit që i akuzuari për krime dhe haraç Ramush Haradinaj që ka mbajtur në Radio Televizionin e Kosovës. Në debatin në fjalë, i akuzuari Haradinaj besimtarët myslimanë të Kosovës i ka quajtur “flliqtana me mjekra”. Pasi ka fyer besimtarët myslimanë të Kosovës ai ka deklaruar se Islami që Ramushi do në Kosovë është Islami i paraluftës, pra Islami i Jugosllavisë së Sllobodan Millosheviqit dhe jo Islami që praktikon sot populli i lirë i Kosovës”, thuhet në komunikatën e lëshuar për media nga Forumi i të Rinjve Musliman.

Forumi i të Rinjve Myslimanë të Kosovës e ka denoncuar edhe më parë Ramush Haradinajn, përkatësisht në nëntor 2013.

“Por meqë në këtë deklaratën e fundit Ramush Haradinaj e ka hequr maskën e tij dhe ka treguar që do Islamin e UDB-ashëve të Jugosllavisë, FRM kërkon ti siguroj Ramushit dhe miqve të tij katolikë që koha e Jugosllavisë, apo e paraluftës ka shkuar. Sot Kosova është e lirë. Ajo nuk vuan më nën dhunën e Sllobodan Millosheviqit, dhe ne në Kosovë nuk do të praktikojmë më Islamin e para luftës, por do të praktikojmë Islamin e pasluftës, Islamin e shqiptarisë, e Islamin e Muhamedit a.s. Meqë Forumi i të Rinjve Myslimanë është i mendimit që Ramush Haradinaj nuk është mysliman, ne i propozojmë atij që të vi përpara nesh, mjekroshëve, ta bëj pendimin dhe të bëhet mysliman. Nëse nuk është synet por është sikur katolikët, FRM i premton që ti bëj Ramushit një syneti falas dhe me këtë rast ta konvertojmë nga dinsëz, në besimtar mysliman”, thuhet më tej në komunikatë.

Në deklaratën e tij të mëhershme Ramush Haradinaj ka deklaruar se “Me gjenerata familja ime kemi qenë shqiptar katolik. Unë nuk e di pse jam mysliman.” Nga këto fjali FRM kupton që turku nuk ka arritur akoma ta konvertoj Ramushin dhe familjen e tij në Islam dhe shqiptari. Për këtë arsye, ne jemi të gatshëm që ti bëjmë Ramushit falas nderin që nuk ja ka bërë dot Turqia për 500 vite me radhë.

Lajme të ngjashme

Shiko edhe
Close
Back to top button