fbpx

Thaçi: Greqia mbështet Republikën e Kosovës

Kryeministri Hashim Thaçi ka uruar homologun e tij grek, Samaras, me rastin e pranimit të Presidencës së radhës së BE’së.

Në një postim në Facebook, Thaçi thotë se Greqia është shtet që mbështet Kosovën dhe se beson se Athina do të luaj rol të rëndëishëm gjatë muajve të Presidencës së saj në proceset integruese të Kosovës.

“Unë besoj fuqishëm që brenda gjashtë mujorit të parë të këtij viti, Greqia do të luaj rol të rëndësishëm në implementimin e Agjendës Evropiane, përmes prioriteteve të caktuara për rritjen ekonomike dhe punësimin si dhe për integrim të mëtujeshem të rajonit – përfshi Kosovën”.

“Derisa Samiti i Selanikut, nën Presidencën Greke të BE-së i vitit 2003, ishte pikë kthese për hapjen e perspektivës së zgjerimit të BE-së për Ballkanin Perëndimor, duke përfshirë në veçanti edhe perspektivën e Kosovës, unë sot shpreha bindjen time se Presidenca aktuale do të jetë mundësi unike për të përafruar integrimin e Kosovës me BE-në, përmes përmbylljes së Marrëveshjes për Stabilizim Asociim në mes Kosovës dhe BE-së, si dhe marrjen e vendimit për Liberalizimin e Vizave për Kosovën – si dy shtyllat kryesore të integrimit tonë në BE”, shkruan Thaçi.

“E çmojmë lartë rolin e Greqisë, si fqinjë rajonal dhe mbështetëse e Republikës së Kosovës në procesin e integrimeve Euro-Atlantike dhe kam kënaqësinë të konfirmoj përkushtimin tonë në fuqizimin e kësaj perspektive edhe gjatë vitit 2014. Si kryesuese e BE-së, presim nga Greqia që ta mbështes procesin e normalizimit te marrëdhënieve në mes te Kosovës dhe Serbisë, si dy shtete te pavarura, si dhe të mbështesë arritjen e marrëveshjeve të reja. Shteti i Kosovës do të jetë partner serioz në ndërtimin e perspektivës evropiane të rajonit dhe më gjerë”, shkroi Thaci.

Lajme të ngjashme

Back to top button