fbpx

Gëzuar Viti i ri…

Erol Rizaov, kolumnë – “Madhëria e tij- vlerësuesi”, Utrinski Vesnik
Porositni një këngë për shpirti, ajo do të ju gazmojë dhe do të ju përkujton kohët e mira, por edhe se nuk është çdo gjë e humbur. Vetëm duhet me guxim të kërkoni atë që ju takon. Gëzuar Viti i Ri të nderuar…

Miroslav Grçev, kolumnë – “Si ndikoi fati i Inkave mbi identitetin e Maqedonasve”, Sloboden Peçat
Një gjë është e sigurt, e kjo është se për identitetin e një populli me siguri se nuk mundet të bëhen negociata, por jo pse kështu ka vendosur Lajna Tapak , por sepse askush nuk është i nënshtruar kontrollit administrativ të askujt.

Toni Naunovski, kolumnë – “ Me lëshim, kërkesat nuk do të kenë fund”, Dnevnik
Është iluzion se me lëshim, tolerim dhe plotësim të kërkesave të BDI-së do të ju vjen fundi kërkesave të vazhdueshme nacionaliste. Përkundrazi, ata në mënyrë permanente i radikalizojnë të njëjtat me çdo akt të plotësimit të kërkesave të tyre.

Ilija Dimovski, kolumnë –“ Ekonomia është e rëndësishme, politika është minore”, Dnevnik
Aspak pa qenë fajtorë si shtet, por sipas globalitetit në ekonomi, Maqedonia jetoi një periudhë të rëndë të trajtimit të pasojave nga kriza dhe depresioni më i madh.

Hristo Ivanovski, kolumnë – “Një gram sinqeriteti nëpër paqetat”, Dnevnik
Eh, festimet e Vitit të Ri! çerdhe të lumtura fëmijërore, shkolla dhe atmosferë pak më ndryshe nëpër spitale, posaçërisht atje ku janë të shtrirë fëmijë të sëmurë.

Lajme të ngjashme

Back to top button