fbpx

MJEKRRA DHE KO-EKZISTENCA E SAJ PËRGJATË HISTORISË SHQIPTARE

Ndegjojë sod në shumë debate fjalë nga njerëz me komplekse nacionaliste dhe me ideologji të njollosur nga laicizmi, që mësadukët kanë mbetur injorantë dhe mërgimtarë ndaj gjithë ekzistencës së kombit shqiptarë, se feja na bëri të prapambetur dhe që ajo nuk bëri asgjë tjetër përpos që të na ndaj neve(shqiptarë) në komunitete të ndryshme. Atë që nuk dinë është se simbolët më të çmuar dhe më rilevant të historisë kombëtare shqiptare ishin njerëz fetar, por gjë që është më e rrëndësishme, shumicën e rrasteve ata ishin myslimanë. “Mjekrroshat”, siç i quajnë sod neo-komunistat, kan qenë, që prej kohëve të arta të kombit shqiptarë, emblemat dhe çelësat që na i hapën dyert e çlirimit kombëtarë, që na e mundësuan avancimin kulturor dhe që mbrojtën dhe konzervuan besimin e tyre në “historinë e vërtetë” dhe jo në atë të devijuar/shpifur që po na tregohët tani(që prej shkollës fillore). Kolektiviteti shqiptar, në gjumin e thellë në të cilin aj është, ka rrënë tanimë dakord se shqiptarët u çliruan atë ditë kurë na erdhë një “hero” i quajtur Gjergj Kastriot dhe na shpëtoj nga Osmanët e këqinjë dhe jo-tolerant të asaj kohe… Por, historia na tregon diçka tjetër. Megjithatë, fakti mbetët fakt: mjekrra nuk na degjeneroj, një nacionalizëm e bëri atë.

Lajme të ngjashme

Shiko edhe
Close
Back to top button