fbpx

Të rinjtë për rrjetet sociale: “Facebook”-u rrjet i lodhur

Hulumtimet e kohëve të fundit, kanë aluduar se të rinjtë në mbarë botën, gjithmonë e më shumë janë duke e larguar varësinë e tyre ndaj rrjeteve sociale, e sidomos atë ndaj “Facebook”-ut.

Adoleshentët e konsiderojnë atë, një rrjet social të ‘vdekur’ pasi ndihen në siklet nëse do të vendosnin që të postonin në të diçka intime, sepse ndruhen se prindërit e tyre do të informoheshin shumë shpejt për risit në faqen e tyre sociale.

Shumë adoleshentë e kanë zëvendësuar rrjetin social me “Snapchat” dhe “Whats App”. Studimi tregon se, ata vazhdojnë të përdorin “Facebook”-un, për të qëndruar të lidhur me anëtarët më të rritur të familjes apo ndonjë pjesëtar që është larguar nga shtëpia./Shekulli/

Lajme të ngjashme

Back to top button