fbpx

Ekskluzive: A filloi bashkimi opozitar shqiptar nga Kumanova?

Degët e partive të PPD-së, UNITETI-t, Lëvizja Besa, LR-PDSH dhe RDK në Kumanovë janë ulur në një tavolinë të përbashkët, raporton Portalb.

Takimi është thirrur për të tentuar të përafrojnë qëndrimet e tyre, kundër regjimit që ka lënë pas dore rajonin e Kumanovës dhe Likovës.  Në takim ka qenë edhe ish komandanti i kësaj zone në Luftën e 2001, Abedin Zymberi.

“Qëllimi i takimit është dhënia e mesazhit se opozita duhet të bashkohet”, tha ai.

Deget e Kumanoves1

Edhe Shaban Zendeli, nga Lëvizja Besa ka përshëndetur nismën e këtij takimi.

“Qëllimi i të gjithëve është i njëjtë, ta luftojmë të keqen ndaj shqiptarëve dhe ta kthejmë të mirën për shqiptarët”, nënvizoi mes tjerash Zendeli.

Kjo nismë ka marrë përkrahje edhe nga Isuf Seferi, nga LR-PDSH.
“Opozita është e vetmja shpresë. Mendoj se ky takim ka me dhënë mesazh të mirë”, deklaroi Seferi.

Shenasi Xheladini nga RDK tha se koha është për vendime konkrete.

Deget e Kumanoves

“Duhet te japim mesazhe të qarta bashkëpunimi. Kuptohet, nëse duam ta mundim të keqen. Nuk besoj se ka qytetarë që nuk e do bashkëpunimin”, potencoi Mehmet Bajrami nga UNITETI.

Për faktin se janë vetëm degë të partive, të pranishmit u pajtuan se, vendimin për bashkim opozitar e marrin strukturat qendrore.

Kujtojmë se përfaqësuesi special Johanes Hajndëll dy ditë më parë, në një tavolinë uli partitë shqiptare jashtëparlamentare. Ky është hapi i parë drejt konkretizimit të “mesazhit të Hajndëll-it”, që këta subjekte t’i përafrojnë politikat./Portalb

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close