fbpx

Maqedonia në nderë të shën Kirilit për herën e 48-të në Romë

Republika e Maqedonisë për herën e 48-të nesër dhe pasnesër në Romë do të marr pjesë në Ditën e iluministëve Kirili dhe Metodij. Në suaza të manifestimit “Maqedonia në nder të shën Kirilit”, në Universitetin Pontifikal “Urbanijana” nesër në orën 18 do të hapet ekspozita “Sh. Klimenti i Ohrit dhe prezantimet e tij në artin figurativ” të Entit për mbrojtjen e monumenteve të kulturës dhe muzeut – Ohër.

Me ekspozitën, e cila është në frymën e festës së madhe, Republika e Maqedonisë e shënon jubileun e madh 1100 vjet nga vdekja e Shën Klimentit.

Siç theksojnë nga Ministria e Kulturës me ekspozitën e sivjetme të Entit dhe muzeve nga Ohri të titulluar “Sh Klimenti i Ohrit dhe prezantimet e tij në artin figurativ”, Republika e Maqedonisë e vazhdon kontiunitein në prezantimin e vlerave të larta kulturore dhe krijuese para opinionit evropian dhe botëror.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shiko edhe
Close
Back to top button
Close