fbpx

Serbia po ua merr shqiptarëve adresat në Bujanoc dhe Medvegjë

Fondin për të Drejtën Humanitare (FDH) reagon lidhur me pasivizimin e vendbanimeve të shqiptarëve në komunat e Medvegjës dhe Bujanocit.

Me këtë rast, shqiptarëve u mohohet e drejta të nxjerrin dokumente personale dhe të drejtat tjera, si shërbimet sociale dhe mjekësore, shkollimi, dhe e drejta votimit, shkruan gazeta Zëri.

Në këtë mënyrë ata faktikisht po bëhen shtetas të huaj! Reagimin e FDH-së mund ta lexoni të plotë më poshtë.

“Fondin për të Drejtën Humanitare (FDH) në muajt e shkuar e kanë kontaktuar shumë banorë të kombësisë shqiptare në Komunën e Medvegjës, për të treguar lidhur me praktikat e Ministrisë së Punëve të Brendshme (MPB) të cilat në vitin e fundit u janë drejtuar kryesisht qytetarëve me kombësi shqiptare që jetojnë në këtë Komunë.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close