fbpx

“Revolucioni i larmë” dhe “Barazia gjinore” në Maratonën e Shkupit (FOTO)

Më shumë se 8 mijë pjesëmarrës nga 46 shtete sot kanë marrë pjesë në “Maratonën e Viz Er- Shkup” e cila u mbajt për herën e 12-të. Maratona është organizuar me mbështetjen e Qytetit të Shkupi dhe Misionit të BE-së, ndërkaq fondi shpërblyes ishte 17.100 euro, transmeton Portalb.

Në kuadër të maratonit u mbajt edhe fushata “barazi gjinore”. “Lufta për drejta të barabarta në mes meshkujve dhe femrave është maratonë me përmasa historike. Edhe pse kemi progress drejt këtij qëllimi, na mbetet edhe shumë për të ecur”, tha Luiza Viton, nga UNDP në Maqedoni.

rodova-ednakvost-2

Në maratonë u vërejtën edhe përkrahës të “Revolucionit të larmë”, të cilët në bluza mbanin simbolet tashmë të famshme të revolucionit.

Ch6yhUyWkAAi4Sz

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close