fbpx

Piktura që William dhe Kate mbuluan për të mos ofenduar Obama­t

Ashtu sikurse edhe mund te merret me mend, ne takime te tilla, gjerat shihen thelle deri ne detaje, pasi jo vetëm qe nuk duhet te krijohen momente delikate dhe te papërshtatshme, por përkundrazi, çdo gjë te shkoje me se miri. Por si duket ne takimin ne fjale, kur Obama­t u priten ne Kingston Palace, organizatoreve u ish shpëtuar pikërisht një detaj, madje jo aq i vogël.

Siç duket edhe ne foto, ne mur, përballë me Obama­n, ndodhet një pikture, vepër e piktorit Albet Cuyp, qe përcjell një skene qe te çon pas ne mesin e viteve ‘600. Ne te duket, veç te tjerëve edhe një njeri me ngjyre. Deri këtu nuk ka ndonjë gjë te keqe, por nëse do te interesoheshe për emërtimin e saj, gjerat mund te bëhen pak me komplekse. Piktori holandez e ka titulluar atë “The Negro page” një fjali qe nuk është shume ne trendin e kohës.

Te kujtuar me vonese, organizatoret kane vendosur një vazo përpara saj, qe ne një fare mënyrë te mbulonin se paku një pjese te emërtimit, me shprese se miqtë amerikane nuk do ta shihnin dot.

 "The Negro page"
“The Negro page”
Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close