fbpx

Kanadaja kërkon të legalizojë marijuanën

Qeveria kanadeze do të prezantojë vitin e ardhshëm projektligjin që do ta bënte legale shitjen e marijuanës, njoftoi Jane Philpott, ministër i Shëndetësisë i këtij vendi.

Philpott u zotua se do ta mbajë marijuanën larg duarve të fëmijëve dhe fitimin larg duarve të kriminelëve.

Nëse projektligji do të miratohet, atëherë Kanadaja do të bëhet njëri nga vendet më të mëdha Perëndimore që do të lejojë përdorimin masiv të drogës.

Edhe kryeministri Justin Trudeau ka këmbëngulur në legalizimin e marijuanës gjatë fushatës së tij, ndërsa tani kërkon që nga fjalët të kalojë në vepra.

Megjithatë, ministri Philpott shtoi se ka ende shumë punë në finalizimin e projektligjit që pritet t’i propozohet Parlamentit në pranverën e vitit 2017.

Aktualisht në Kanada, përdorimi i marijuanës për arsye shëndetësore është i lejuar.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button