fbpx

Kush janë dhe me se merren të falurit e Ivanovit

Vendimi i presidentit të shtetit Gjorge Ivanov, për faljen dhe amnistimin e politikanëve dhe bashkëpunëtorëve të tyre, ka ngjallur reagime të mëdha si nga popullata, OJQ-të, partitë, por edhe nga faktori ndërkombëtar.

Në mesin e tyre janë: ish kryeministri, Nikolla Gruevski, ish ministrja e Punëve të Brendshme Gordana Jankulloska, ish ministri i Transporitt dhe Lidhjeve, Mile Janakieski, shefi i kabinetit të Gruevskit, Martin Protugjer, lideri i LSDM-së, Zoran Zaev, lideri i PDSH-së, Menduh Thaçi, anëtari i KSHZ-së nga radhët e PDSH-së, Bedredin Ibraimi, Zoran Verushevski, Branko Crvenkovski, ish shefi i sigurimit të Gruevskit, Dejan Mitrovski-Urko.

 1. Irena Misheva – kryetare e Këshillit të Qytetit të Shkupit
 2. Mile Janakieski – ish ministër i Transportit dhe Lidhjeve
 3. Zhivko Pejkovski – drejtor i burgut “Idrizovë”
 4. Gordana Jankulloska – ish ministre e Punëve të Brendshme
 5. Lupço Dimovski – ish ministër i Bujqësisë
 6. Martin Protogjer – shef i kabinetit të kryeministrit Nikolla Gruevski
 7. Lupço Todorovski-Radnikot – ish drejtor i Zyrës për Siguri Publike
 8. Menduh Thaçi – kryetar i PDSH-së
 9. Bredenin Ibraimi – anëtarë i KSHZ-së nga radhët e PDSH-së
 10. Kiril Bozhinovski – ish sekretar gjeneral i Qeverisë
 11. Sasho Mijallkov – ish drejtor i Drejtorisë për Siguri dhe Kundërzbulim
 12. Nikolla Gruevski – kryetar i VMRO-DPMNE-së dhe ish kryeministër
 13. Trajko Trpevski – drejtor gjeneral i kompanisë ndërtimtare “Beton”
 14. Mirosllav Trpevski – drejtor gjeneral për teknikë dhe IT në Telekom Maqedoni
 15. Goran Grujovski – ish kryeshef në Drejtorinë e Pestë të DSK-së
 16. Tono Trajkovski – kryetar Komunës së Gazibabës
 17. Zharko Llukovski – drejtor ekzekutiv i “Telekomit”
 18. Zoraz Zaev – kryetar i LSDM-së
 19. Trajko Veljanovski – kryetar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë
 20. Zoran Verushevski – ish drejtor në DSK
 21. Ivica Ançevski-Puki – ish udhëheqës i njësisë policore “Alfa”
 22. Goranço Todev
 23. Metush Shabani
 24. Novica Stankovski
 25. Koce Trajanovski – kryetar i Qytetit të Shkupit
 26. Vlladimir Todoroviq – ish kryetar i Komunës Qendër
 27. Risto Novaçevski – drejtor formal i “Sihar inxhinering”, kumbar i Gruevskit në martesën e parë
 28. Todor Mirçevski – drejtor në firmën-ofshor “Eksiko”
 29. Kiro Todorovski
 30. Nadica Velevska – e punësuar në MPB
 31. Munir Pepiq – shërbyes policor
 32. Edmond Temelko – kryetar i Pustecit të Republikës së Shqipërisë
 33. Kosta Mitrovski – kryetar i Komisionit Zgjedhor në Komunën Qendër
 34. Toni Jakomovski – koordinator nacion për luftën kundër terrorizmit dhe ish drejtor i burgut “Idrizovë”
 35. Nikolla Boshkoski
 36. Valentina Simonovska – arkivuese në MPB
 37. Vlladimir Taleski – kryetar i Manastirit
 38. Gjorgji Llazarevski – ish i punësuar në DSK
 39. Sonja Verushevska – bashkëshorte e Zoran Verushevskit, e punësuar në “Komercialna Banka”
 40. Branko Palifrov – i punësuar në Komunën e Strumicës
 41. Aneta Stançevska – shef i departamentit për kontroll të brendshëm në MPB
 42. Ismet Guri – ish anëtar i komisionit zgjedhor në Çair
 43. Dejan Mitrovski – Urko – ish shef i sigurimit të Nikolla Gruevskit
 44. Branko Crvenkovski – ish kryetar i LSDM-së dhe ish kryetar i Maqedonisë
 45. Kosta Krpaç – drejtor i kompanisë së shkupit “Finzi” e cila është prnar i portalit “Netpres”
 46. Vlladisllav Stajkoviq – udhëheqës i ndërmarrjes “Finzi” dhe drejtor i “Mobiko DOOEL Shkup”, ndërmarrje e cila është e autorizuar për t’i servisuar telefonat e “T-Mobile”
 47. Hristijan Panev – pronar i “Radio Maqedonia e Lirë”
 48. Bozhidar Jankovski – drejtor i “Dajners Maqedoni”
 49. Svetllanka Kostova – gjykatëse në Gjykatën Supreme
 50. Haim Hakini – shtetas i Izraelit
 51. Lile Stefanova – gjykatëse e Prokurorise Publike Speciale (PSP)
 52. Fatime Fetai – gjykatëse e Prokurorisë Publike Speciale (PSP)
 53. Gavrill Bubevski – prokuror në Prokurorinë Publike Speciale (PSP)
 54. Xvnonko Kostovski i punësuar në MPB.
Kush nga sa u dënua - në formë vizuale
Kush nga sa u dënua – në formë vizuale

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close