Mënyra e saktë për të zier vezën

Sa herë ju ka ndodhur të zieni vezë dhe të mos ju dalë ashtu siç doni? Mos u dëshpëroni sepse iu ka ndodhur të gjithëvë. Nuk ka të bëjë me aftësitë tuaja në kuzhinë, por në disa raste zierja e një veze është proces pak më i vështirë seç duket.

Arsyeja që veza shpesh herë nuk ziehet ashtu siç duam është sepse përbëhet nga dy ingridientë. Që të arrijmë një zierje perfekte do ishte mirë të zienim veç e veç dy pjesët e saj. Për pjesën e  bardhë nxehtësia e duhur është 82 gradë ndërsa për të verdhën 77 gradë. Pra si mund të arrimë një rezultat të saktë?

Te kjo foto shihni si ziehet veza për një, tre, pesë etj minuta. Do bënit mirë nëse e printonit dhe  e ngjisnit në frigorifer, për të arritur gjithmonë zierjen që dëshironi për vezën tuaj.

Është një mënyrë e mirë për të mos e nisur ditën me nerva.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button