Dhurata e veçantë për princin Charles në Novi Sad

Princi Charles, i cili nesër vjen për vizitë në Kosovë, ka marr sot një dhuratë unike, gjatë qëndrimit në Novi Sad të Vojvodinës.

Bëhet fjalë për një orë të vjetër, të riprodhuar, si e cila nuk ka asnjë të dytë në botë, transmeton Klan Kosova.

Në fakt, atij i kishte lënë shumë përshtypje sahati i moçëm në kalanë e Novi Sadit, qysh më 1978, kur për herë të parë e kishte vizituar këtë qytet.

Ora në fjalë është unike për shkakun se akrepi i vogël i saj i tregon minutat, ndërsa i madhi orët. Ajo ishte punuar dhe vendosur me qëllim në kalanë e Novi Sadit, në mënyrë që anijet të cilat qarkullojnë nëpër lumin Dunav, i cili kalon qytetit në fjalë, të mund të shohin se sa është ora.

Dhurata në fjalë iu dorëzua princit të Uellsit nga kryetari i kryeqytetit të Vojvodinës, Milosh Vuceviq.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button