Ja 7 hapat që duhet të ndiqni për të përfituar 18 mijë USD nga Alaska

Është e vërtetë.  Alaska u paguan njerëzve që duan të vendosen atje përgjithmonë plot 18.000 dollarë në vit. Për të interesuarit ja cilat janë hapat që duhet të ndiqni:

Hapi i parë 

Duhet të zhvendoseni fizikisht në Alaska dhe të qendroni atje përgjithmonë.

Hapi i dytë

Ju duhet të tregoheni bindës se Alaska do të jetë shtëpia juaj e re .Këtu përfshihen :

  1. Të nënshkruani një kontratë ,për shtëpinë ku do jetoni .
  2. Të punësohesh në Alaska
  3. Të rregjistrohesh për të votuar në Alaska
  4. Të rregjistrosh një automjet në emrin tënd në Alaska

Hapi i tretë

Nëse doni të keni shpresë për tu kualifikuar atëherë duhet ta bëni atë para 1 Janarit .

Për të votuar mund të kontaktoni me zyrën e zgjedhjeve në Alaska.Duhet të keni  një mjet identifikimi si psh passaportë,certifikatë të lindjes  dhe licensën e makinës .Gjithashtu duhet të tregoni dokumentet se ju punoni në Alaska .

Për të marrë një kartë identiteti duhet të keni : certifikatën e lindjes,numrin e sigurimeve shoqërore ,dokumente që tregojnë ndryshimin e emrit( nëse e  keni bërë ),vërtetimi i vendbanimit tuaj dhe dokumente të qirasë .

Hapi i katërt

Kini parasysh:Nëse doni që të jeni rezident në Alaska gjatë vitit 2016 atëherë  data e fundit për aplikim është 31 dhjetor 2015.

Hapi i pestë

Bëjini sa më shumë kopje dokumenteve që keni dhe ruajini ato në një vend të sigurt .Nëse humbni patentën tuaj, duhet ta zëvëndesoni menjëherë .

Hapi i gjashtë

Për të jetuar në Alaskë ju duhet ti ndërprisni marrëdhëniet me vendet e tjera .Kjo nënkupton që ju smund të paguani taksa në vende të tjera,nuk duhet të votoni në vende të tjera dhe nuk duhet të keni një licencë makine për në vendet e tjera.

Hapi i shtatë 

Ju mund të mbani një shtëpi të dytë në një shtet tjetër por duhet të jeni i sigurt që të mos e përdorni këtë adresë në çdo format të qeverisë zyrtare, të tilla si deklaratat tatimore.

Për më shumë mund të kërkoni me fjalët kyçe :”How to become an Alaska Resident “.

Lajme të ngjashme

Komentet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button