Maqedoni, dhuratat për mjekët dhe mësuesit jo më të shtrenjta se 17 euro

Mësuesit, mjekët dhe të punësuarit në administratë nuk guxojnë të pranojnë dhurata të shtrenjta. Dhurata më e shtrenjtë mund të jetë deri 1 mijë denarë apo rreth 17 euro. Kjo është rregulluar me ligjin për të punësuarit në sektorin publik. Ky paralajmërim vjen me rastin e festave të 8 marist – Ditës së grave, por edhe 7 marsit – Ditës së mësuesit. E njeta vlen edhe për të punësuarit  e tjerë në administratë. Në rast se dikush insiston për dhuratë më të shtrenjtë, atëherë duhet të informohet punëdhënësi apo drejtuesi i institucionit.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button