Shoku i mirë, në ditë t’vështira

Çdo ditë të jetës njeriu ka nevojë për shoqëri dhe sot është shumë e lehtë ta gjesh atë sepse teknologjia ka përparuar dhe na jep mundësi të njohim shumë shokë.Por në përditshmërinë tonë si p.sh.:Shkollë,lagje,punë apo kudo që jemi kemi nevojë për shokë të sinqertë që do të bëhen edhe si pjesë e familjes tonë.Besnikërinë e tyre mund ta kuptojmë kur përjetojmë caste të lumtura por më shumë kur jemi në rrezik,në ditët më të vështira të jetës sonë kur kemi nevojë për një këshillë,për një krah për tu mbështetur apo sup për të qajtur,të pakt janë ata që vërtetë të gjenden afër,ta shtrijnë dorën sepse sot më shumë mbizotëron interesi dhe njerëzit disi kanë filluar ti humbin ndjenjat humane dhe afërsinë e dashurin që e kishin më herët. Duhet pasur kujdes se cilin zgjedhim për shokë,ngase të gjithë e meritojnë nderin dhe respektin por shokë të vërtetë në plot kuptimin e fjalës te i cili mund të mbështetesh atëherë kur jeta të ofron të papritura që nganjëherë dinë të jenë shumë të dhimbshme e që tejkajlohen me ndihmën e shoqërisë së sinqertë.

Autori është nxënës pranë SHMQSH “Cvetan Dimov”

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button